maanantai 17. elokuuta 2015

Vanha ja uusi Pedanet

Kolmoset tulivat innokkaina syksyn ensimmäiselle tvt-tunnilleen. Viime viikon maanantainahan ei vielä käyty koulua. 

Aloitin tunnin esittelemällä heille koulumme uudet kotisivut uudessa Peda.netissa. Sekä vanhasta että uudesta versiosta löytyy linkki toiseen. Moni juttu, mm. moninaiset keräämäni linkit, on vielä siirtämättä uusille sivuille. Rinnakkaiskäyttö on siis perusteltua toistaiseksi.

Näytin uusilta sivuilta löytyvät videot, joita olen kerännyt lähinnä alakoulun vanhemman puoliskon avuksi. Ohjeena oli ihmetellä videoita hetki ja sitten sai lähteä vanhojen sivujen kautta pelaamaan haluamaansa oppimispeliä.

Oli ilahduttavaa huomata, että melko moni kolmasluokkalainen jäi kiinnostuneena katsomaan opetusvideoita. Sen huomaisin, että parilla pojalla videoista kuului ääni, mutta kuvaa ei näkynyt. Ohjasin heidät opettajanpöytäni koneelle ja jäin ihmettelemään ongelmaa. Suljin sitten sivut ja klikkasin Internet Explorerin auki. Pojat olivat tainneet olla liikkeellä Firefoxilla. Jo vain videot toimivat moitteettomasti. 

Hauska huomio oli myös se, että olleessaan vapaasti liikkeelle, pari kolmosta hakeutui nopeasti Scratchiin. Se oli heille kevään perusharjoituksista tuttu. Tällä kertaa he kävivät innokkaasti läpi muiden tekemiä pelejä ja arvioivat niiden toimivuutta sangen asiantuntevasti.




Kysyin siinä sitten, että kiinnostaisiko heitä alkaa koodata tuollaisia pelejä itsekin. - Juu! kuului vastaus. - Jaa-a, mietin minä samantien itsekseni. - Haukkasinkohan liian suuren palan? Sentään "vasta" kolmasluokkalaisia...

No, ihan mitä tahansa olen esitellyt alakouluikäisille oppilailleni, ovat he iästään riippumatta hoitaneet homman. Miksei siis pelien koodaamista kolmannella luokalla? Raportoin lisää myöhemmin...

2 kommenttia:

  1. Vilkutuksia Heinolasta, Mari! Mäkin aion ryhtyä Scratchailemaan nelosten kanssa piakkoin, saas nähdä, mitä siitä tulee...Oletko käyttänyt Pedanetin Omaa tilaa? Etsin yksinkertaista alustaa, jota erkkaoppilaani voisivat käyttää digitaalisena portfoliona, jota myös vanhemmat ja luokanope pääsisi katsomaan, muuten yksityinen tai siis salasanan takana. Yritin tutkia tuota Pedanetin Omaa tilaa, mutta kovin vaikutti monimutkaiselta. Tutustun myös alustaan Seesaw, josta sain vinkin, vaikuttaa aika hyvältä, mutta operoi englanniksi.
    Mukavaa lukuvuotta toivotellen! Kirsi

    VastaaPoista
  2. Tarkoitin tietysti Sari ( ei Mari), ei pystynyt kommenttia jälkikäteen muokkaamaan, kun huomasin virheeni☺️

    VastaaPoista